Skip to main content

Bouwtechnische keuring Rotterdam

Op zoek naar een bouwtechnische keuring voor jouw nieuwe woning? Bij bouwkundig adviesbureau Mays Company begrijpen we hoe belangrijk het is om een grondige inspectie uit te voeren voordat je een woning koopt of verkoopt. Een bouwtechnische keuring biedt essentiële inzichten in de staat van de woning en helpt verborgen gebreken en potentiële kosten te identificeren.

Wanneer heb je een bouwtechnische keuring nodig? 

Bij de aankoop van een huis is het raadzaam om zo’n keuring te laten uitvoeren voordat je het koopcontract tekent. Hierdoor voorkom je onaangename verrassingen na de overdracht. Ook bij verkoop kan een bouwtechnische keuring waardevol zijn, omdat het potentiële kopers vertrouwen geeft in de staat van de woning.

Waarom een bouwtechnische keuring?

Er zijn een aantal redenen waarom je een bouwtechnische keuring Rotterdam uit zou moeten laten voeren. Allereerst geeft het je gemoedsrust. Door een gedetailleerd bouwkundig rapport weet je precies wat je kunt verwachten qua onderhouds- en herstelkosten op de korte en lange termijn. Dit stelt je in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over de aankoop of verkoop van een woning. 

De voordelen van een bouwtechnische keuring 

Er zitten veel voordelen aan het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring Rotterdam. Dit zijn zeker ook redenen om er een te doen wanneer je een woning koopt. 

  • Onderhandelingsmogelijkheden over de vraagprijs:

Met gedetailleerde inzichten in de bouwtechnische staat van de woning, verkrijg je cruciale informatie voor onderhandelingen over de prijs. Het advies van een expert is een waardevolle investering die zichzelf ruimschoots terugbetaalt.

  • Bescherming via ontbindende voorwaarden in het koopcontract:

Een bouwkundige keuring kan fungeren als een ontbindende voorwaarde in het (voorlopig) koopcontract. Hiermee kun je het contract ontbinden als er verborgen gebreken zijn die niet zijn gemeld of bekend waren. Dankzij de keuring ben je op de hoogte van alle zwakke punten van de woning.

  • Erkenning voor hypotheken met NHG:

Onze bouwkundige rapporten zijn erkend door belangrijke instanties zoals de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle financiële instellingen geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit biedt extra zekerheid bij het verkrijgen van een hypotheek.

  • Duidelijk overzicht van gebreken aan de woning:

Of je het nu gebruikt als leidraad voor toekomstige renovatieplannen of als bewijsmateriaal voor onderhandelingen, een bouwkundige keuring biedt heldere feiten. Elk geconstateerd gebrek wordt gedocumenteerd in het eindrapport, waardoor je een volledig beeld krijgt van de staat van de woning.

Er wordt gekeurd op diverse elementen

Bij een bouwtechnische keuring Rotterdam wordt er gekeken naar een lijst van elementen. Denk bijvoorbeeld aan de fundering, de CV installatie, de staat van dakpannen en vocht in de woning. Allemaal zeer belangrijke aspecten. Hier een kleine greep uit de elementen waar naar gekeken wordt tijdens een bouwkundige keuring

  • Riolering, ventilatie, leidingwerk in kruipruimte
  • Risicobeoordeling vloeren, muren, metselwerk, voegwerk en lateien;
  • Staat van puien, kozijnen, ramen, deuren

Bouwtechnische keuring Rotterdam laten uitvoeren

Ga je binnenkort een woning kopen of verkopen en ben je op zoek naar een bureau dat een bouwtechnische keuring Rotterdam kan uitvoeren? Bouwkundig adviesbureau Mays Company helpt je graag bij het in beeld brengen van de onderhoudssituatie en staat van een woning. Als onafhankelijk bedrijf heeft Mays Company bouwkundigen en adviseurs in dienst. Zij kunnen je helpen om de staat van je woning tot in detail in kaart te brengen. Neem contact op voor het maken van een afspraak.