Skip to main content

Bouwkundige keuring Den Haag

Bij het kopen of verkopen van een huis is een bouwkundige keuring een cruciale stap om de bouwtechnische staat van de woning vast te stellen. Deze inspectie biedt niet alleen inzicht in de huidige conditie van het pand, maar ook in de mogelijke toekomstige kosten voor onderhoud en reparaties. Wij vertellen je graag alles wat je moet weten over bouwkundige keuringen, waarom ze belangrijk zijn en wanneer ze je nodig hebt. 

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring, ook wel bekend als een bouwtechnische keuring, is een grondige inspectie van een woning om de staat van de bouwkundige elementen te beoordelen. Dit omvat onder meer de fundering, het dak, de muren, de vloeren, de leidingen en de installaties zoals elektriciteit en verwarming. Tijdens de keuring worden eventuele gebreken, tekortkomingen en mogelijke risico’s gedocumenteerd.

Waarom heb je een bouwkundige keuring nodig?

Het kopen of verkopen van een huis is een grote financiële beslissing. Een bouwkundige keuring Den Haag biedt beide partijen waardevolle informatie die kan helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing. Voor kopers geeft het rapport inzicht in eventuele verborgen gebreken en potentiële kosten voor reparaties, terwijl verkopers door middel van een keuring de kans krijgen om eventuele problemen op te lossen voordat de verkoop plaatsvindt, wat kan helpen om de waarde van de woning te behouden.

Wanneer heb je een bouwkundige keuring nodig?

Een bouwkundige keuring Den Haag is vooral aan te raden in de volgende situaties:

  • Bij de aankoop van een huis: Voordat je een bod uitbrengt op een woning, is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren om eventuele verborgen gebreken op te sporen en te onderhandelen over de prijs.
  • Bij de verkoop van een huis: Als verkoper kun je potentiële kopers geruststellen door een recent bouwkundig rapport te overhandigen, wat het vertrouwen in de staat van de woning vergroot.
  • Bij verbouwingsplannen: Als je van plan bent om een bestaande woning te renoveren of uit te breiden, kan een bouwkundige keuring helpen om de huidige staat van het pand te beoordelen en eventuele risico’s of beperkingen te identificeren.

Door wie moet je een bouwkundige keuring laten uitvoeren?

Het is belangrijk om een erkend en gecertificeerd bouwkundig inspecteur in te schakelen voor het uitvoeren van de keuring. Deze professionals hebben de nodige expertise en ervaring om een grondige en betrouwbare beoordeling van de woning uit te voeren. Zorg ervoor dat de inspecteur onafhankelijk is en geen belangen heeft bij de transactie van de woning.

Bouwkundige keuring Den Haag laten uitvoeren

Een bouwkundige keuring Den Haag biedt waardevolle inzichten in de bouwtechnische staat van de woning, maar het creëert ook een gevoel van vertrouwen en gemoedsrust bij zowel kopers als verkopers. Als onafhankelijk bedrijf heeft Mays Company bouwkundigen en adviseurs in dienst. Zij kunnen je helpen om de staat van je woning tot in detail in kaart te brengen. Neem contact op voor het maken van een afspraak.