Skip to main content

Bouwkundige keuring Zoetermeer

Bouwkundige keuringen zijn belangrijk bij de aanschaf van een nieuw huis. Door het huis grondig te inspecteren kan de bouwtechnische staat van de hele woning namelijk bepaald worden en op die manier kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan. Bij een bouwtechnische keuring wordt het gebouw beoordeeld op onder andere de fundering, dakconstructie, gevel en algemene staat van de binnenruimtes. Bouwkundig adviesbureau Mays Company helpt je graag met de bouwkundige keuring in Zoetermeer. Volg deze stappen en laat je helpen door onze specialisten.

Waarom is een bouwkundige keuring belangrijk?

Een bouwkundige keuring is cruciaal voor zowel kopers als verkopers van woningen. Voor kopers verschaft het waardevol inzicht in mogelijke verborgen gebreken of onderhoudsproblemen die niet direct zichtbaar zijn. Op die manier kunnen ze een weloverwogen beslissing nemen over de aankoop van een woning. Voor verkopers is een bouwkundige keuring eveneens van belang. Het biedt hen de mogelijkheid om eventuele gebreken vóór de verkoop aan te pakken of om transparant te zijn over de staat van het pand. 

Stap 1: Vraag de bouwtechnische keuring aan

Het proces begint natuurlijk met een aanvraag van de bouwkundige keuring. Je kan bij ons aangeven wanneer de keuring het beste uitkomt en of je zelf bij de keuring aanwezig wilt zijn. Door onze flexibiliteit kunnen wij binnen 3 dagen een afspraak inplannen, en kunnen we zelfs contact opnemen met de makelaar of verkoper als dat gewenst is. Je kan de keuring aanvragen via onze website.

Stap 2: De bouwkundige keuring

De volgende stap is de daadwerkelijke keuring van de woning. Onze bouwkundige inspecteurs hebben jarenlange ervaring en kunnen goed inschatten hoe jouw (potentiële) nieuwe woning ervoor staat op bouwtechnisch gebied. De inspectie begint met een aantal vragen die de inspecteur stelt om meer informatie boven tafel te halen over het pand.Vervolgens begint de visuele inspectie en worden alle ruimtes van het huis grondig onderzocht. Elk hoekje wordt bekeken; ook de kruipruimtes en zolderruimtes worden gecontroleerd. Tijdens de keuring kan je al je vragen stellen aan de inspecteur. We geven graag advies over de woning en denken daarnaast ook mee over eventuele verbouwingsplannen. 

Stap 3: Het rapport

Direct na de bouwkundige keuring Zoetermeer van de woning geeft de inspecteur een korte samenvatting van de inspectie. Binnen 2 werkdagen ontvang je een uitgebreid rapport met de gevonden gebreken en eventuele herstelkosten. De bevindingen worden onderbouwd met foto’s van de gebreken en achterstallig onderhoud. Wanneer je een hypotheek aanvraagt via de Nationale Hypotheek Garantie is het meestal vereist om een bouwkundig rapport te hebben voordat de hypotheekovereenkomst definitief wordt gemaakt. Uiteindelijk kan je dit rapport gebruiken bij het onderhandelen over de prijs van de woning. 

Bouwkundige keuring Zoetermeer laten uitvoeren

Mays Company is opgericht met als doel jou te ontzorgen. Er komt veel kijken bij de aanschaf van een nieuwe woning. Wij begeleiden je graag door dit stukje van het proces heen. Als intermediair weten we precies wat belangrijk is voor zowel de koper als de verkoper en zijn we gespecialiseerd in het afstemmen van de wensen en verwachtingen van beide partijen. Kunnen wij jou helpen met een bouwkundige keuring in Zoetermeer? Neem dan contact met ons op.