Skip to main content

Klik op de button om een afspraak te maken

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK!

Nulmeting

Wanneer er bouwwerkzaamheden plaatsvinden rondom uw woning of bedrijfspand bestaat de kans dat er fouten gemaakt worden. Er kunnen bijvoorbeeld scheuren of verzakkingen ontstaan door heiwerkzaamheden of zwaar transport. In dat geval komt een bouwkundige nulmeting goed van pas. Hiermee kan worden bepaald wat de situatie was voordat de werkzaamheden begonnen, en of de verbouwing de oorzaak is van de problemen. Zo kunt u aantonen bij wie de verantwoordelijkheid ligt en dat kan u achteraf hoge kosten besparen.

Wat is een nulmeting?

Een nulmeting wordt ook wel een vooropname genoemd en is onderdeel van een bouwkundig onderzoek. Het wordt vooraf gedaan als er rondom een woning of pand bouwactiviteiten uitgevoerd zullen worden. Tijdens een nulmeting maken wordt de huidige situatie van de woning in kaart gebracht zodat de oorzaak van toekomstige gebreken die ontstaan door bouwwerkzaamheden, makkelijker aan te tonen is. Zowel de binnen- als buitkant van een woning of bedrijfspand kan worden bekeken en gedocumenteerd.

Voor wie is een nulmeting van belang?

Een nulmeting maken is van belang voor iedere eigenaar van een woning of pand die te maken krijgt met bouwactiviteiten rondom de woning. Ook voor de uitvoerende partijen kunnen wij een nulmeting bouw verzorgen. Wanneer u de werkzaamheden gaat uitvoeren weet u waar de risico’s liggen zodat deze voorkomen kunnen worden.

Waarom een nulmeting doen?

Mocht er schade ontstaan door bouwwerkzaamheden, dan kan het gebeuren dat de ene partij onder zijn verantwoordelijkheid uit probeert te komen. Er kan beweerd worden dat problemen zoals verzakkingen, scheuren of andere schade wel/niet aanwezig waren voordat de verbouwing begon. Met nulmetingen kan worden aangetoond welke schade komt door de werkzaamheden en welke er al aanwezig was. Dit schept duidelijkheid en zorgt dat u sterk in uw schoenen staat.

Voordelen van een nulmeting woning

Er bestaat altijd een kans dat bouwwerkzaamheden rondom uw woning of pand schade kunnen veroorzaken. Door vooraf een nul meting te doen profiteert u van de volgende voordelen:

 • Duidelijkheid, u voorkomt welles-nietes kwesties
 • Eventuele gebreken worden gedocumenteerd en fotografisch vastgelegd zodat u over bewijs beschikt
 • U ontvangt een rapportage na de inspectie
 • De kosten van een nulmeting verbouwing zijn relatief laag

Hoe ziet een nulmeting onderzoek eruit?

Wanneer wij een nulmeting uitvoeren wordt de actuele staat van een woning of pand vastgelegd. Dit wordt gedaan met behulp van metingen en foto’s. De inspectie is zeer nauwkeurig en wordt afgestemd op uw situatie. Verschillende onderdelen kunnen geïnspecteerd worden. Hierbij kunt u denken aan:

 • Gevels en daken
 • Bestaande scheurvorming en scheefstand
 • Fundering
 • Speciale constructies
 • Ramen, deuren en puien
 • Tegelwerk aan wanden binnenshuis
 • Stucwerk

Na afloop van het nulmeting onderzoek ontvangt u een rapport met daarin de meetresultaten, eventuele aanwezige gebreken en foto’s.

Nulmeting woning door Mays Company

Krijgt u te maken met (bouw)werkzaamheden rondom uw woning of bedrijfspand? Of gaat u zelf dergelijke werkzaamheden uitvoeren? Dan is het fijn om zekerheid te hebben. Door een nulmeting woning wordt de actuele situatie vastgelegd voorafgaand aan de werkzaamheden. Dit kunnen de ervaren specialisten van Mays Company nauwkeurig voor u rapporteren. Indien u nog vragen heeft of geïnteresseerd bent in een nulmeting, afgestemd op uw situatie, dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Dit kan per telefoon of door het contactformulier in te vullen.

Wij zijn werkzaam binnen een straal van 60 kilometer rondom Den Haag en 60 kilometer rondom Breda. Zo kunnen wij snelheid en een aantrekkelijke prijs garanderen.

In onderstaande tabel kunt u de kosten nulmeting vinden en direct een afspraak maken.

Wat zijn onze tarieven voor een bouwkundige keuring. Er zijn geen bijkomende kosten, onze prijzen en dienstverlening zijn all inclusief met uitzondering van onderstaande prijsvoorwaarden.

Nulmeting/vooropname

1 m³ tot 500 m³€ 400,00
500 m³ tot 900 m³€ 425,00

Wilt u meer weten over onze prijsvoorwaarden? Klik dan op de button.

KLIK OP DE BUTTON

Klik op de button voor een voorbeeld Nulmeting/Vooropname

KLIK OP DE BUTTON

Wat zijn de ervaringen met Mays Company? Onze klanten vertellen.

KLIK OP DE BUTTON

Bel of mail ons direct voor meer informatie of boekingen 085-0607595

KLIK OP DE BUTTON

Direct uw afspraak maken!

Vul het formulier hiernaast in en u ontvangt binnen 24 uur uw opdrachtbevestiging per e-mail.

Ja, ik wil graag een Nulmeting/ vooropname afspraak maken

Onze werkgebieden zijn Zuid Holland, Noord Holland, Utrecht, Brabant en Zeeland.

Bel of mail ons direct voor meer informatie of boekingen 085-0607595

KLIK OP DE BUTTON

Direct uw afspraak maken!

Vul het formulier hieronder in en u ontvangt binnen 24 uur uw opdrachtbevestiging per e-mail.

Ja, ik wil graag een Nulmeting/ vooropname afspraak maken

Onze werkgebieden zijn Zuid Holland, Noord Holland, Utrecht, Brabant en Zeeland.
Voor meer informatie en een kennismaking nodigen wij je graag uit, met een kopje koffie uiteraard!