Skip to main content

Klik op de button om een afspraak te maken

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK!

Werkwijze bouwtechnische keuring
optionele thermografie vloerverwarming

Bij het kopen of verkopen van een woning kan een bouwtechnische keuring, ook wel bouwkundige keuring genoemd, erg waardevol zijn.

Het uiteindelijke bouwkundige rapport dient een duidelijk overzicht te geven van de (technische) staat van de woning. De specialistische inspecteurs van Mays Company doen dit al jaren op een doeltreffende manier. Wij zorgen dat het rapport helder is en in begrijpelijke taal wordt geschreven. Hieronder vertellen we je graag meer over onze werkwijze.

Voordelen technische keuring woning

NEEM CONTACT MET ONS OP

Stap 1: Aanvragen bouwtechnische keuring
Je kan via de website een keuring aanvragen of contact met ons opnemen via (085) 060 75 95. Je kan aangeven wanneer de bouwtechnische keuring het beste voor je uitkomt en of je zelf bij de keuring aanwezig wilt zijn. Mocht gewenst, dan kunnen wij contact opnemen met de makelaar of verkoper zodat wij tijdens de inspectiedatum toegang krijgen tot de woning. Wij kunnen binnen 3 dagen een afspraak inplannen, mits de verkopende partij ook beschikbaar is. Binnen 2 werkdagen na de keuring ontvang je digitaal het bouwkundig rapport en de daarbij behorende factuur.

Afspraak wijzigen of annuleren
Je kan de afspraak binnen 48 uur voorafgaand aan de bouwtechnische keuring kosteloos wijzigen. Dit kan doorgeven worden per email.

Voorwaarden
Bij de aanvraag van een bouwtechnische keuring zijn de algemene voorwaarden van Mays Company van toepassing.

Stap 2: De bouwtechnische keuring
Wanneer je aanwezig wilt zijn bij de keuring, ontmoet je één van onze bouwkundige inspecteurs bij de betreffende woning. Mocht je aandachtspunten hebben, dan verzoeken wij je om deze door te geven aan de inspecteur. Zo kan hier tijdens de inspectie extra aandacht aan worden gegeven. De inspecteur zal op locatie de bouwkundige staat van de woning visueel inspecteren. Doorgaans begint de bouwkundige bovenin de woning en werkt per onderdeel naar de begane grond. De woning zal als eerst van binnen worden geïnspecteerd en vervolgens aan de buitenkant.

Wil je weten hoe het in zijn werk gaat?
De keuring betreft een visuele bouwtechnische keuring. Dit houdt in dat onze inspecteur geen meubels verschuift. Ook zal hij/zij geen hak- en breekwerk uitvoeren zodat de eigenaar van de woning geen schade ondervindt. Tijdens de inspectie zal de inspecteur gebruikmaken van diverse hulpmiddelen en gereedschappen. Zo beschikt hij/zij over een ladder die 3,5 meter overbrugt om daken te inspecteren. Let op! de veiligheid van ons personeel staat altijd voorop! De vochtmeter wordt gebruikt om mogelijke vochtproblemen te signaleren. Met een controlespiegel kunnen onder- en bovenzijden van bijvoorbeeld deuren en kozijnen (ook van een dakkapel) geïnspecteerd worden. Daarnaast beschikt de inspecteur over diverse zaklampen om donkere plekken in de woning te kunnen verlichten, zodat een volledige inspectie kan plaatsvinden. Denk hierbij aan kruipruimtes en zolderruimtes. Tijdens de inspectieronde door de woning kan je gerust al je vragen stellen aan de inspecteur. Ook voor advies over eventuele verbouwingsplannen kan je bij onze inspecteurs terecht. De inspecteur geeft na afloop van de keuring een samenvatting van de geconstateerde gebreken.

Stap 3: De bouwkundige rapport
Na de korte mondelinge toelichting bij de keuring stelt de inspecteur een uitgebreid rapport op met daarin de bevindingen, de gevonden gebreken en eventuele herstelkosten. Binnen 2 werkdagen na de keuring, ontvang je de bouwkundige rapportage met de daarbij behorende factuur per e-mail.

Wij bieden een bouwtechnische keuring aan vanaf € 349,00. Bij een spoedaanvraag komt daar € 50,00 bij.

Wil je een keuring aanvragen? Of heb je vragen over de extra diensten en de bijbehorende bouwtechnische keuring kosten? Neem dan gerust contact met ons op via (085) 060 75 95 of door het contactformulier in te vullen.

Wij zijn werkzaam binnen een straal van 60 kilometer rondom Den Haag (Zuid Holland) en 60 kilometer rondom Den Bosch (Noord Brabant). Zo kunnen we snelheid en een aantrekkelijke prijs garanderen.

Meer zekerheid met een bouwtechnische keuring
Wil je meer zekerheid en een extra uitgebreide bouwtechnische keuring uitgevoerd hebben? Dat kan.

Extra optie 1: Thermografie / Warmtebeeldcamera
Heb je vloerverwarming en wil je weten of deze nog goed functioneert? Zie je vochtplekken en wil je weten of het een lekkage is? Dan brengen wij door middel van thermografie de situatie in kaart voor je.

Met behulp van een warmtebeeldcamera meten we heel precies wat de temperaturen zijn. Je krijg van ons een thermogram, dit is een visuele weergave van de temperaturen op de desbetreffende plaatsen.

Bel of mail ons direct voor meer informatie of boekingen 085-0607595

KLIK OP DE BUTTON

Direct uw afspraak maken!

Vul het formulier hieronder in en u ontvangt binnen 24 uur uw opdrachtbevestiging per e-mail.

Ja, ik wil graag een bouwkundige keuring afspraak maken

Onze werkgebieden zijn Zuid Holland, Noord Holland, Utrecht, Brabant en Zeeland.

Bel of mail ons direct voor meer informatie of boekingen 085-0607595

KLIK OP DE BUTTON

Direct uw afspraak maken!

Vul het formulier hieronder in en u ontvangt binnen 24 uur uw opdrachtbevestiging per e-mail.

Ja, ik wil graag een bouwkundige keuring afspraak maken

Onze werkgebieden zijn Zuid Holland, Noord Holland, Utrecht, Brabant en Zeeland.
Voor meer informatie en een kennismaking nodigen wij je graag uit, met een kopje koffie uiteraard!