Skip to main content

Bouwkundige keuring Leiden

Een bouwkundige keuring Leiden is een belangrijke stap bij het kopen of verkopen van een woning. Het biedt inzicht in de bouwtechnische staat van het pand en helpt bij het bepalen van eventuele toekomstige kosten voor onderhoud of reparaties. Wat houdt een bouwkundige keuring precies in, waarom is het belangrijk, wanneer heb je het nodig en wie zou deze keuring moeten uitvoeren? We vertellen je er graag wat meer over. 

Waarom is een bouwkundige keuring belangrijk?

Een bouwkundige keuring is voor zowel kopers als verkopers van woningen belangrijk. Voor kopers biedt het een waardevol inzicht in mogelijke verborgen gebreken of onderhoudsproblemen die niet direct zichtbaar zijn. Dit stelt hen in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en eventuele kosten voor toekomstige reparaties. Deze kunnen ze tevens in de budgettering opnemen.

Voor verkopers is een bouwkundige keuring eveneens van belang, omdat het hen in staat stelt om eventuele gebreken vóór de verkoop aan te pakken of om transparant te zijn over de staat van het pand. Dit kan het vertrouwen van potentiële kopers vergroten en de verkoopprocedure versoepelen.

Wat wordt er nagelopen bij een bouwkundige keuring?

Tijdens deze inspectie wordt de algehele bouwkundige staat van het pand geanalyseerd, inclusief de fundering, het dak, de muren, de vloeren, de leidingen en andere essentiële elementen. Het uiteindelijke doel is om potentiële gebreken, zwakke punten en mogelijke risico’s voor de koper of verkoper bloot te leggen. 

  • Fundering (beperkt en visueel), kruipruimte (beperkt) en vloeren
  • Visuele beoordeling van de onderhoudsstaat van alle overige sanitaire groepen
  • Technische staat en te verwachten levensduur van dakbedekking en dakconstructie

Na de inspectie ontvang je een uitgebreid rapport waarin de bevindingen worden beschreven en eventuele aanbevelingen voor herstelwerkzaamheden worden gedaan.

Bouwkundige keuring door professionals

Een gekwalificeerde bouwkundig expert inschakelen wordt wel aangeraden. Deze professionals hebben doorgaans een achtergrond in de bouwkunde, architectuur of een gerelateerd vakgebied, en beschikken over de nodige kennis en vaardigheden om een grondige inspectie uit te voeren. Kies voor een bouwkundige keuring waarbij een onafhankelijke deskundige de woning grondig op gebreken controleert. Zo krijg je een objectief bouwkundig rapport met alle bevindingen.

Bouwkundige keuring Leiden laten uitvoeren

Een bouwkundige keuring is een cruciale stap bij het kopen of verkopen van een woning. Het biedt waardevol inzicht in de bouwtechnische staat van het pand en helpt bij het identificeren van mogelijke gebreken of risico’s. Of je nu een koper bent die een weloverwogen beslissing wil nemen of een verkoper die potentiële kopers vertrouwen wil geven, een bouwkundige keuring is een investering die zichzelf terugbetaalt in gemoedsrust en zekerheid.

Als onafhankelijk bedrijf heeft Mays Company bouwkundigen en adviseurs in dienst. Zij kunnen je helpen om de staat van je woning tot in detail in kaart te brengen. Neem contact op voor het maken van een afspraak.