Skip to main content

Meer informatie over een bouwkundige keuring

Waarom een bouwkundige keuring?

Wanneer je een woning koopt of verkoopt, heb je een bouwkundige keuring nodig om de bouwtechnische staat vast te stellen. Je wilt ten slotte weten wat voor kosten je in de toekomst kunt verwachten. Ons bouwkundig rapport geeft je meer zekerheid over de kosten van herstelwerkzaamheden die nodig zijn om het huis weer in goede staat te krijgen. Bovendien weet je dankzij onze bouwkundige keuring precies hoe het gesteld is met de staat van de woning. Je krijgt een duidelijk inzicht in de onderdelen die al dan niet aan vervanging toe zijn.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Erkend door o.a. NHG

Onze bouwkundige rapportages worden erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en alle financiële instellingen die geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hier betaal je niets extra’s voor!

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wat is een bouwkundige keuring?

De naam zegt het al: tijdens de bouwkundige keuring wordt een visuele inspectie van de woning uitgevoerd. Van de belangrijkste bouwkundige onderdelen wordt bepaald in welke conditie deze verkeren en vastgelegd in het rapport.

Na de bouwkundige keuring ontvangt je het bouwkundig rapport met de bevindingen; inclusief foto’s, een kostenindicatie van achterstallig onderhoud en een indicatie van de kosten van onderhoud voor de komende 5 jaar. Het rapport krijg je binnen 2 werkdagen na de bouwkundige inspectie per mail toegestuurd.

Voordelen van een bouwkundige keuring

• De resultaten kan je gebruiken om te onderhandelen over de vraagprijs
Als je precies weet hoe het met de bouwkundige staat van de woning gesteld is, weet je tot in detail waar nog verbeteringen nodig zijn die de prijs van het pand wellicht naar beneden kunnen krijgen. Je hebt de mening van een expert in handen, een investering die zichzelf makkelijk terugverdient.

• De uitkomst van de bouwkundige keuring kan dienen als ontbindende voorwaarde in het (voorlopig) koopcontract
Als de verkopende partij verborgen gebreken verzwegen heeft, of hier eenvoudigweg niets van wist, kan je het (voorlopig) koopcontract laten ontbinden. Dankzij de keuring weet je exact waar de zwakke plekken in de woning te vinden zijn.

• De rapportage is geschikt voor hypotheken met NHG
Doordat onze bouwkundige rapportages erkend worden door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle financiële instellingen die geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), kies je voor extra zekerheid.

• Overzichtelijk in kaart wat de gebreken zijn van de woning
Of je het nu gebruikt als een handleiding voor je toekomstige verbouwplannen of als bewijsmateriaal om de verkopende partij te overtuigen van je gelijk, een bouwkundige keuring bied je de harde feiten op een rij. Elk gebrek dat in de woning gevonden wordt, komt in het eindrapport te staan.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Hoe werkt een bouwkundige keuring?

Tijdens de bouwkundige keuring inspecteren wij de volgende onderdelen (indien van toepassing en/of toegankelijk) visueel voor je: kruipruimte, draagconstructie en vloeren, buitengevels, kozijnen, ramen en deuren, dakconstructie, dakbedekking, pannen en bitumen, goten en dakdoorvoeren, interieurafwerking (plafonds, wanden en vloeren), keuken, badkamer en/of toilet, technische installatie, elektra, water, gas, cv, combiketel en/of geiser.

De bouwtechnische keuring in 3 stappen:

1. De inspecteur komt op het afgesproken moment naar het pand dat je gekeurd wilt hebben.
2. Door eerst een aantal vragen te stellen, haalt de inspecteur meer informatie boven tafel over het pand. Daarna volgt de inspectie van de woning, die gemiddeld een uur in beslag neemt.
3. Na de inspectie op locatie werken wij het rapport op kantoor verder uit. Je krijgt vervolgens het rapport digitaal toegestuurd, compleet met foto’s en duidelijke teksten.

Zo eenvoudig is het!

Lees verder voor de volledige uitleg bouwtechnische keuring

KLIK OP DE BUTTON

TIP!!

Wanneer u uw woning wilt verkopen of kopen en een beknopt rapport nodig heeft voor bijvoorbeeld een bouwkundige rapport incl. NHG toevoegen aan een taxatierapport

Wanneer kiest u de bouwkundige opnamestaat incl. NHG rapport?

(model Taxatierapport 2021)

  • Indien u een beknopt overzicht nodig heeft van de bouwtechnische en energetische gegevens (bouwkundige woonstaat) van de woning.
  • Indien u de woning laat taxeren en geen uitgebreid bouwkundig rapport nodig heeft.
  • Op een Bouwkundige Opnamestaat is geen telefonische support van toepassing en kan de koper niet meelopen tijdens de opname.

Wanneer kiest u de bouwkundige keuring incl. NHG rapport?

  • Indien u een woning aankoopt of verkoopt en graag een bouwkundige uw woning uitgebreid wilt laten inspecteren.
  • U een uitgebreid Bouwkundig rapport incl. NHG wenst met foto’s van gebreken en achterstallig onderhoud.
  • U wordt tijdens de keuring op de hoogte gesteld en krijgt een uitgebreide rapportage snel digitaal toegezonden
  • Indien u vragen heeft kunt u deze per mail of telefonisch doorgeven.

Klik op de onderstaande TIP-button…

Meer informatie en de voordelen over een bouwkundige opnamestaat incl. NHG

 

KLIK OP DE BUTTON...KLIK OP DE BUTTON...

Meer informatie en de voordelen over een bouwkundige opnamestaat incl. NHG

 

KLIK OP DE BUTTON...KLIK OP DE BUTTON...

Meer informatie en de voordelen over een bouwkundige opnamestaat incl. NHG

 

KLIK OP DE BUTTON...KLIK OP DE BUTTON...

Hier kunt u het formulier ‘Inlichtings formulier (verkoper)’ downloaden, daarna printen en naar ons ingevuld mailen:

KLIK OP DE BUTTON

Optionele thermografiemeting

Daarnaast hebben we nog enkele extra diensten die je erbij kan afnemen voor extra zekerheid: Thermografie in de woning (+ €75,00).

Er zijn verschillende redenen om thermografie te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld wanneer je vloerverwarming hebt en wilt weten of deze eigenlijk wel goed werkt. Of als je wilt weten of er nog ergens in huis een lekkage te vinden is. Tijdens de inspectie kunnen we door middel van thermografie de situatie in kaart brengen voor je. Een warmtebeeldcamera laat zien wat de temperaturen zijn. Wil je hier bewijs van?

Geef tijdens je aanvraag aan dat je een thermogram wilt ontvangen. Dat is een visuele weergave van de actuele temperaturen op de desbetreffende plaatsen. De extra kosten hiervan zijn € 75,00

Bel of mail ons direct voor meer informatie of boekingen 085-0607595

KLIK OP DE BUTTON

Direct uw afspraak maken!

Vul het formulier hiernaast in en u ontvangt binnen 24 uur uw opdrachtbevestiging per e-mail.

Ja, ik wil graag een bouwkundige keuring afspraak maken.

Onze werkgebieden zijn Zuid Holland, Noord Holland, Utrecht, Brabant en Zeeland.

Bel of mail ons direct voor meer informatie of boekingen 085-0607595

KLIK OP DE BUTTON

Direct uw afspraak maken!

Vul het formulier hieronder in en u ontvangt binnen 24 uur uw opdrachtbevestiging per e-mail.

Ja, ik wil graag een bouwkundige keuring afspraak maken.

Onze werkgebieden zijn Zuid Holland, Noord Holland, Utrecht, Brabant en Zeeland.

TIP!!

Ben je van plan een bouwkundige keuring te laten uitvoeren voor een woning? Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken! Het is belangrijk dat je een ervaren en deskundige bouwkundig adviseur weet te selecteren. In zee gaan met een onervaren bouwkundig adviseur geeft je mogelijk een verkeerd beeld van de bouwtechnische staat van de woning.

Waarom een bouwtechnische keuring?

Indien je van plan bent een woning te gaan kopen is het ontzettend belangrijk dat je op de hoogte bent van de bouwkundige staat van de woning. Immers, als je na de koop tegen verborgen gebreken aanloopt, krijg je mogelijk onverwacht te maken met (hoge) kosten, waar natuurlijk niemand op zit te wachten!

Zelf zul je al snel de belangrijkste gebreken in een woning kunnen herkennen, en de makelaar zal hier meestal ook wat over kunnen vertellen. Echter een makelaar is geen bouwtechnisch adviseur. Een bouwtechnische keuring waarbij door een onafhankelijke deskundige op gebreken wordt gecontroleerd is dan ook een aanrader. Na een bouwtechnische keuring ontvang je een bouwkundige rapport waarin de woning op vele elementen wordt omschreven en alle gebreken worden blootgelegd.

Bouwtechnische keuring laten uitvoeren, door wie?

Er zijn veel bouwkundige inspectiebureaus die je kunnen helpen de woning te keuren. Het is belangrijk om dit door een ervaren en betrouwbaar bureau te laten uitvoeren. Onervaren bureaus missen vaak ervaring om door verborgen gebreken heen te prikken.

Mijn verkopend makelaar heeft een bureau geadviseerd…

Vaak geeft een verkopend makelaar een advies voor een bouwkundig bureau, dat kan prima zijn, maar controleer altijd even het bureau op reviews en voorwaarden. Je wilt niet dat jouw woning gekeurd wordt door een bevriend bureau die wellicht wat dingen door de vinger ziet voor de verkopend makelaar…!

Bouwtechnische keuring, waar op letten?

Het is slim om erbij te zijn als de bouwtechnische inspecteur langskomt. Dan kan je samen namelijk het hele huis doorlopen en meteen alles vragen wat je wilt weten. Besluit je het huis hierna toch niet te kopen? Dan nog is het geen zonde van je tijd: je steekt veel op en leert kritisch te kijken. Dat is handig, ook als je later nog andere huizen gaat bezichtigen.

Laat je verder niet verleiden om voor de goedkoopste bouwtechnische keuring te gaan. Het is veel belangrijker een degelijke keuring te krijgen en niet later tegen onverwachte verrassingen aan te lopen. Zoek daarom vooraf naar ervaringen van andere huizenkopers, en laat je hierdoor inspireren.

Voor meer informatie en een kennismaking nodigen wij je graag uit, met een kopje koffie uiteraard!