Skip to main content

Bouwtechnische keuring Utrecht

Bij het kopen of verkopen van een huis is een bouwtechnische keuring een belangrijke stap om de bouwkundige staat van het pand te beoordelen. Deze keuring biedt een grondig inzicht in de conditie van het gebouw en identificeert eventuele gebreken of potentiële problemen die in de toekomst kunnen ontstaan.

Waarom een bouwtechnische keuring?

Een bouwtechnische keuring Utrecht is van vitaal belang om onverwachte kosten en verrassingen na de aankoop te voorkomen. Door voorafgaand aan de transactie een gedetailleerde inspectie uit te voeren, kunnen kopers en verkopers zich bewust worden van mogelijke gebreken en de financiële implicaties daarvan. Dit biedt zekerheid en transparantie in het koop- of verkoopproces en minimaliseert het risico op onvoorziene uitgaven in de toekomst.

Waar moet je op letten bij een bouwtechnische keuring?

Het is raadzaam om een bouwtechnische keuring Utrecht uit te voeren voordat een koopovereenkomst wordt gesloten. Op deze manier kunnen eventuele tekortkomingen in het pand aan het licht komen voordat de deal definitief wordt gemaakt. Voor verkopers kan het ook voordelig zijn om voorafgaand aan de verkoop een keuring te laten uitvoeren om potentiële obstakels te identificeren en te verhelpen, waardoor het verkoopproces soepeler verloopt.

Wat omvat een bouwtechnische keuring?

Tijdens een bouwtechnische keuring worden verschillende aspecten van het pand onderzocht, waaronder de staat van de fundering, het dak, de gevels, het leidingwerk, de elektrische installatie en meer. De inspecteur controleert eventuele gebreken, zoals vochtproblemen, scheuren, houtrot, en verouderde of gebrekkige installaties. Een greep uit de lijst met elementen die gecontroleerd worden:

  • Fundering (beperkt en visueel), kruipruimte (beperkt) en vloeren
  • Visuele beoordeling van de onderhoudsstaat van alle overige sanitaire groepen
  • Technische staat en te verwachten levensduur van dakbedekking en dakconstructie

Na de inspectie ontvang je een uitgebreid rapport waarin de bevindingen worden beschreven en eventuele aanbevelingen voor herstelwerkzaamheden worden gedaan.

Tips voor het kiezen van een bouwtechnische keuring specialist

Een bouwtechnische keuring wordt uitgevoerd door een erkende bouwkundig inspecteur. Deze professional beschikt over de nodige kennis en ervaring om een grondige inspectie uit te voeren en een gedetailleerd rapport op te stellen met bevindingen en aanbevelingen. 

Ben je van plan een bouwkundige keuring te laten uitvoeren voor een woning? Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken! Het is belangrijk dat je een ervaren en deskundige bouwkundig adviseur weet te selecteren. In zee gaan met een onervaren bouwkundig adviseur geeft je mogelijk een verkeerd beeld van de bouwtechnische staat van de woning. 

Zelf zul je al snel de belangrijkste gebreken in een woning kunnen herkennen, en de makelaar zal hier meestal ook wat over kunnen vertellen. Echter, een makelaar is geen bouwtechnisch adviseur. Een bouwtechnische keuring Utrecht waarbij door een onafhankelijke deskundige op gebreken wordt gecontroleerd is dan ook een aanrader. 

Bouwtechnische keuring utrecht laten doen

Een bouwtechnische keuring biedt waardevolle informatie en gemoedsrust aan zowel kopers als verkopers van onroerend goed. Door een objectief inzicht te krijgen in de bouwkundige staat van een pand, kunnen potentiële problemen worden geïdentificeerd en kunnen weloverwogen beslissingen worden genomen. Als onafhankelijk bedrijf heeft Mays Company bouwkundigen en adviseurs in dienst. Zij kunnen je helpen om de staat van je woning tot in detail in kaart te brengen. Neem contact op voor het maken van een afspraak.